Koffietijdgesprekken

saasveld zorg veur mekaar

Met enige regelmaat houden we in het parochiecentrum een reeks koffietijdgesprekken, steeds aan de hand van een thema. De eerste ronde had als naam Zet de stap en ging over valpreventie. We kunnen er veel over vertellen, maar wie zou het beter kunnen dan een cursist.

Verhaal van een deelnemer

“In eerste instantie was ik niet van plan me op te geven voor deze cursus voor senioren, die ging over wat je zoal moet weten om vallen te voorkomen! Toch ben ik gegaan omdat ik heel graag nog zo lang mogelijk zelfstandig wil blijven wonen.

Gelukkig dachten meerdere ouderen in Saasveld er net zo over, want op 6 dinsdagen ’s morgens van 10 -11 uur werd in een volle Hofkamer onder het genot van een kopje koffie over en weer met dames van verschillende instanties van gedachten gewisseld over diverse onderwerpen zoals: medicatie, valrisico, ogen/schoeisel, bewegen (lichte gymoefeningen), veilig wonen en hulpmiddelen.

Het Koffietijdprogramma is mogelijk gemaakt door de gemeente Dinkelland, Fonds Nuts Ohra, Zorg veur Mekaar en WijzOud, in samenwerking met Krachtergo (ergotherapeute) en Nusmeijer (fysiotherapie).”

Achteraf waren het gezellige bijeenkomsten met veel nuttige informatie en tips, vooral gericht op het zelfstandig blijven wonen. Deze cursus, gebracht als een soort koffietijdprogramma, is een echte aanrader en bovendien ook nog gratis.”

In de toekomst

Zorg veur Mekaar wil verschillende van dit soort themareeksen organiseren. Bijvoorbeeld over gezond eten / diabetes of slechtziendheid. Is er belangstelling voor, dan willen we de gesprekkenreeks over valpreventie met alle plezier nog eens herhalen. Actuele info hierover zullen we delen via het parochieblaadje en de Facebookpagina Saasveld.

Meer informatie

Meer informatie of een goed idee? Neem vooral contact op met onze dorpsondersteuner Jolande Lammertink.
T  06 295 11 600
jolandelammertink@saasveld-veurmekaar.nl